profielfoto 20-6-2013Graag wil ik me even voorstellen zodat u een beetje weet wie er bij u langs komt. Ik ben Cedric ’t Hart eigenaar van Hortulanus tuinontwerp en hoveniersbedrijf. Ik ben op de eerste plaats tuinliefhebber en heb dus van mijn hobby mijn beroep gemaakt, opgeleid aan de tuinbouwschool in Frederiksoord. Na de tuinbouwschool ben ik gaan werken voor verschillende hoveniers en bij verschillende tuincentra. In 2005 ben ik voor me zelf begonnen. Ik deed toen ook nog een deeltijd hbo opleiding voor tuin en landschapsinrichting naast het werken in de tuinen. De eerste jaren heb ik gewerkt vanuit Frederiksoord en 3 jaar geleden ben ik verhuisd naar Steenwijk. Hier heb ik meer ruimte en mogelijkheden voor mijn bedrijf.

In mijn vrije tijd  ga ik graag naar buiten. Ik roei regelmatig bij de roeivereniging in Steenwijk en ga ik badmintonnen in Vledder.
Graag ga ik de natuur in om te wandelen en nieuwe plekken te ontdekken. Soms even snel vogels kijken of foto’s maken bij de vogelhut in De Wieden aan de Auken. Mooie luchten en bijzondere vogels, soms ver weg of dichtbij, je moet een beetje geluk hebben. Als ik echt iets moois zie zet ik het vaak op twitter en facebook.

zw stern in vlucht3

Bij natuurmonumenten ben ik vrijwilliger. Ik heb een aantal jaar mee geholpen met het zwarte stern project in De Wieden. Elk jaar leggen ze broedvlotjes uit voor de Zwarte stern op De Wieden. In de zomer tellen ze hoeveel volwassen vogels en jongen er zijn. Ook tellen ze vlinders en libellen. Zo heb ik ook de gelegenheid gehad om daar ook veel mooie foto’s te maken waarvan ook een paar op deze site staan.

zw stern

Tegenwoordig help ik met het tellen van de broedvogels. Het broedvogel monitoring project (BMP) en tellingen voor de vogelatlas van Sovon. 's Morgens vaak erg vroeg opstaan om voor het licht wordt in het gebied te zijn. Vaak varen met een bootje en dan tellen wat je hoort en ziet. Niet echt makkelijk om al die vogels uit elkaar te houden maar erg leuk om te doen.

vogels 

In mijn vakanties ga ik graag naar Groot Brittannië om daar te kamperen in de heuvels en bergen van Wales, Engeland of Schotland. Ik vind het echt een fantastisch land om te wandelen en om tuinen te bekijken. In de beroemde Engelse tuinen zie ik vaak een mooie combinaties van planten en vormen die ik weer kan gebruiken. tuinZelfs in oude kastelen of een leisteenmijn vind ik wel eens iets wat weer inspiratie geeft voor mooie tuinideeën hier in Nederland. Erg leuk is het als ik mijn klanten ook enthousiast kan maken voor die tuinideeën.

 

 

VHG logo kleur